Cum se prepara frisca din smantana

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, rating: 4.00 din 5)
Loading ... Loading ...

Frisca este unul din toppingurile cele mai utilizate, dar se utilizeaza si ca ingredient la multe prajituri.

Se poate bate frisca doar smantana mai grasa de 30%, de preferat cea cu 35% grasime. Dintr-un  litru de smantana se obtine aproximativ 2 – 2 si 1/2 litri frisca.

Sfaturi atunci cand faceti frisca din smantana:

1. Smantana trebuie sa fie veche de cel putin 1 zi. Smantana foarte proaspata nu se bate bine frisca.
2. Smantana trebuie sa fie foarte rece. Smantana calda nu se bate frisca.
3. Smantana se bate cu mixerul la viteza medie, sau cu un tel metalic.
4. Se utilizeaza doar zahar pudra.
5. Frisca e gata atunci cand isi tine forma; daca se bate prea mult, atunci ea devine granulara si se separa in unt si zer.
6. Frisca care trebuie incorporata in alte ingrediente nu trebuie batuta de tot.
7. Aromele se pun in frisca la urma, dupa ce frisca este batuta.
8. Daca frisca nu se utilizeaza imediat, se pastreaza in frigider, acoperita.

Frisca din smantana utilizata ca si topping(deci pentru ornare sau servire in stare pura) se poate intari si astfel:

1. Se poate utiliza un intaritor de frisca, cernut impreuna cu zaharul pudra atunci cand se incorporeaza in smantana pentru a indulci frisca: la 1 litru de smantana se adauga 7 g intaritor de frisca.
2. Se poate utiliza gelatina – la 1 litru de smantana este nevoie de 10 g gelatina si 60 ml apa rece. Se inmoaie gelatina in apa rece, apoi se incalzeste pe baie de aburi pana se dizolva gelatina. Se bate smantana pana incepe sa se ingroase, apoi, gradual dar repede si fara ezitare, se incorporeaza smantana in gelatina. Se continua sa se bata frisca pana se obtine consistenta dorita.

Distribuie reteta pe:
Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Aceasta reteta a fost vazuta de 46,281 ori.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>