Batoane cu ciocolata si caramel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, rating: 1.00 din 5)
Loading ... Loading ...

Ingrediente:

Baza:
- 125 g unt
- 1 cana plina cu varf de faina
- 1/4 cana zahar pudra
Stratul de caramel:
- 125 g unt
- 1/2 cana zahar pudra
- 3 linguri sirop de zahar
- 400 g lapte condensat indulcit
Topping:
- 200 g ciocolata amaruie de menaj, taiata bucatele

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Se captuseste cu hartie de copt o tava patrata de 23 cm. Faina se amesteca cu zaharul, se adauga untul amestecand pana se obtine un aluat omogen. Aluatul obtinut se intinde in tava pregatita si se da la copt pentru 20-25 minute.

Intre timp se prepara stratul de caramel astfel: toate ingredientele se pun intr-o cratita pe foc si se lasa pana se topeste zaharul. Se lasa sa inceapa sa fiarba, dupa care se da focul la mic si se lasa caramelul sa fiarba timp de 6-8 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Caramelul se toarna peste blatul din tava si se da la frigider pentru 2 ore, pana se raceste si se intareste.

Ciocolata se topeste pe bain-marie, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se intinde in strat uniform peste stratul de caramel. Tava se da din nou la frigider pentru 2 ore ca sa se intareasca ciocolata. Prajitura se taie in batoane cu ajutorul unui cutit bine ascutit.

Distribuie reteta pe:
Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page

Aceasta reteta a fost vazuta de 3,482 ori.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>